Over mij

Mijn naam is Monique Drent.

In 2007 opende ik de deuren van mijn No-nonsense Coachingspraktijk, na het afronden van de vierjarige opleiding Psychosociaal Werk, Coaching en Counseling.

Daarnaast heb ik ruim vijftien jaar ervaring in het communicatievak. Ik heb als communicatieadviseur gewerkt bij overheidsorganisaties en in de zorgsector.

Als enthousiast toneelspeler besloot ik van mijn toneelhobby ook mijn beroep te maken. Ik begon een driejarige acteertraining en inmiddels werk ik freelance als actrice in trainingen en assessments.

Alles met als motto:

‘Kies werk waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.’ (Confucius)

Opleiding

  • Post-HBO Werkgelukdeskundige, Fontys Eindhoven/Erasmus Universiteit Rotterdam;
  • HBO Psychosociaal Werk, Coaching & Counselling, Academie Gradatim, Breda;
  • Meisner Acteertraining, Meisner Acteerstudio, Den Bosch;
  • HBO-Milieukunde, afstudeerprofiel Communicatie, Saxion Hogescholen, Deventer.


LinkedIn-profiel van Monique Drent weergeven Profiel van Monique Drent weergeven


Anderen over mij

Jacqueline Braspenning: “Monique heeft mij door een moeilijke periode heen geholpen. Door haar betrokkenheid, rust en empathisch vermogen voelde ik mij meteen gehoord en op mijn gemak bij haar. Monique heeft mij inzichten gebracht waardoor ik al vrij snel tijdens het coachtraject een innerlijke rust heb ervaren. Hierdoor kan ik nu weer op eigen kracht en met een open mind en positiviteit de toekomst aan.”

Ruud Spijkers: “Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Ik vond jouw houding helemaal goed qua mix van warmte en betrokkenheid versus zakelijkheid. Ik heb dagelijks profijt van het resultaat van de coaching. Ik heb het gevoel dat ik me verder heb ontwikkeld en dat ik bepaalde zaken/problemen beter kan benaderen en oplossen dan voorheen. In het algemeen vond ik de hele werkwijze en de effectiviteit perfect.”

Annet Coppus: “Monique is een zeer betrokken persoon en straalt een bepaalde rust uit, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde. Ze heeft een nuchtere kijk op zaken en ze is recht door zee, wat voor mij goed was om tot bepaalde inzichten te komen. Na jaren gezocht te hebben naar hulp (zonder resultaat), heb ik samen met Monique in relatief korte tijd enorme vooruitgang geboekt. En ik heb voldoende handvatten gekregen om zelf verder te kunnen. Ik heb er nog dagelijks profijt van.”

Maria van der Wiel: “Monique, jij hebt mij deskundig ondersteund en gecoacht vanuit mijn mogelijkheden op dat moment, zonder mij onder druk te zetten. Het heeft mij rust gegeven, dat het goed was zo en dat ik ook zo mocht zijn als ik was. Zonder ver- of beoordelingen. En dat was precies wat ik nodig had. Ik heb er nog steeds baat bij. Ik kan meer laten rusten als het teveel is, de druk en het moeten is eraf. Bedankt Monique.”

Annemiek de Gussem, trainer en psychosociaal werker: “Monique, ik verwonder me steeds hoe concreet jij kunt zijn zonder de kern tekort te doen. Hoe helder je een probleem kunt helpen formuleren waardoor een oplossing vanzelf lijkt te komen. Tijdens de opleiding blonk je al uit in het toepassen van RET en Cognitieve Therapie.”